Lesaanbod

Het Sport & Bewegingsaanbod bij Stichting SBSB

Altijd een passende activiteit

Voor iedere senior vanaf 55+ heeft SBSB een activiteit die aansluit. 
Van eenvoudig bewegen tot competitief sporten: een vakkundige docent zorgt ervoor dat u altijd op een plezierige en veilige manier deelneemt. 

Niet alleen de fysieke kant krijgt aandacht in onze programma’s, want ook het mentale welzijn wordt positief beïnvloed als u sport en beweegt. 
Daarom is ons lesaanbod ook recent uitgebreid met Cognitieve Fitness.

Galm

Galm is een beweeg- en activeringsmethode die werd ontwikkeld door de Universiteit Groningen.
In de wekelijkse lessen maakt u kennis met verschillende vormen van sport, bewegen en spel. Plezier in het sporten staat bij dit veelzijdige groepsprogramma voorop.

ico_4
ico_1
ico_9
PANA6414copie

Sociaal Vitaal

Sociaal Vitaal heeft als doel de oudere mensen of mensen die wat beperkter in de mobiliteit zijn een volledig sportprogramma aan te bieden. Hierin is meer aandacht voor spierkracht, balans en conditie, aangevuld met een aangepast sportspel. In het eerste jaar krijgen de deelnemers naast het bewegen een extra pakket mee

ico_6
ico_1
ico_8
pexels-marcus-aurelius-6787518

Dames bewegingsles

Dames bewegingsles is echt voor dames onder elkaar. De activiteiten zijn geschikt voor senioren die hun algehele fitheid willen verbeteren met een gezellige groep leeftijdsgenoten.
In de les wordt gewerkt aan onder andere conditie, uithoudingsvermogen, behendigheid, lenigheid en balans.

ico_4
ico_3
ico_9
PANA6299.MP4.12_39_51_16.Still003

Mensendieck

Tijdens de Mensendieck lessen, proberen we de individuele houding en de bewegingen te corrigeren. Ieder mens ìs anders en beweegt anders.
Een goede houding zorgt ervoor dat we onze spieren en gewrichten zo efficiënt mogelijk gebruiken. Door op de juiste manier te bewegen, kunnen spier-, gewrichts- en vermoeidheidsklachten verminderen, of in het gunstigste geval worden opgeheven.

ico_4
ico_3
ico_8
pexels-marcus-aurelius-6787441

Heren Conditietraining

Bij de Heren Conditieles werken we op een gezellige, gezonde manier aan een betere conditie.

ico_5
ico_2
ico_10
Main.00_00_08_26.Still003

Yoga

Tijdens de yogales beoefenen we houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen, die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Een mooi evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten, waardoor we optimaal functioneren en gezond en gelukkig zijn.

ico_4
ico_3
ico_9
pexels-yan-krukau-8436950

Cognitieve Fitness

Door bewegen maak je nieuwe hersencellen aan en stofjes die je stemming verbeteren. Daarnaast gaan we aan de slag met het prikkelen van onze hersenen (intellectuele uitdaging), waardoor onder andere ons geheugen en motoriek verbetert. Deelnemers worden uitgedaagd nieuwe dingen te leren. Daarbij gaat het om de uitdaging en niet om de prestatie!

ico_4
ico_1
ico_9
PANA6496

Dynamic Tennis

Dynamic tennis is een mengvorm van tennis, squash en tafeltennis. Het wordt gespeeld met 4 spelers. Lichte rackets en een zachte bal maken dit spel uitermate geschikt voor senioren. In het dubbelspel moet er net als bij het tafeltennis om de beurt geslagen worden

ico_4
ico_1
ico_10
PANA6470